Táncoktatás

Hirdetések

figyelem, visszaélés

Szeretnél megtanulni a Salsázni? Vonz a Hip-Hop tánc is? Nálunk a klasszikus társastánctól a modern táncig, mindent megtalálsz. Tánciskolánk oktatási rendszerét úgy alakítottuk, ki, hogy mindenki a neki megfelelő tánc típust és megfelelő csoportot egyarán ...

Táncoktatással, modern táncokkal és társastáncokkal egyaránt foglalkozik Budapesten található intézményünk, nagy sikerrel. 50 éve működik budapesti táncklubunk jelenlegi formájában, mellyel Berczik Sára emléke és módszertana előtt tisztelgünk. Igényesen é ...

1878-ban jött létre gimnáziumunk, mely akkor négyosztályos gimnáziumként és internátusként működött, 1945-ig kizárólag fiú tanulók részére. Ma már természetesen örömmel látjuk a lányokat is, s a négy évfolyamos tanrend mellett a hat évfolyamos gimnáziumi ...

A rendszeres mozgás fontos része az egészséges életmódnak. Ha pedig mozgás, akkor miért ne lehetne olyan, ami egyben hobby és önkifejező mód is. A mai tánciskolák a tangón túl már számtalan táncoktatással állnak elő. Aszerint, hogy kinek milyen a vérmérséklete, választhat olyan páros táncot, ami a mediterrán táncokat oktatja. Mehetünk argentin tangóra, cha-cha-cha-ra, latin társastáncra, salsara. Aki pár nélkül szeretne pezsegni a táncórán, annak ajánlott a brazil szamba, hastánc, sztepp, modern tánc, hip-hop. A lágyabb mozdulatok kerülnek előtérbe a balett, akrobatika, jazz órákon. De olyan népszerű táncok oktatása sem megy ki a divatból, mint a swing, zumba, versenytánc, rock and roll, flamenco. A színpadias elemeket például elsajátíthatjuk a színházi táncot oktató tanfolyamon.

A tánc közelebb hozza a táncpartnereket, ezért segíthet, ha valaki nem túl nyitott a világra, zárkózott típus. A tánc során felszabadul, gátlásai csökkennek és mivel egy másik emberhez közel van és figyelnie kell rá, megnyílnak azon képességei, amivel másokat is beenged az életébe.

A felnőttek napirendjéhez igazodva Hajdú-Bihar megyében is van olyan tánciskola, ami esténként, hétvégenként tart órákat. De Csongrád megyében is járhat gyermekünk balettre, modern táncra. Budapesten is rengeteg lehetőség vár azokra, akik szeretnének táncokat tanulni.

Azonban a szabadidő kellemes eltöltésén kívül csöppenhetünk olyan élethelyzetbe is, hogy szerepelnünk kell tánctudásunkkal. Ha szalagavatóra készül egy osztály, keresniük kell egy tánctanárt, aki arra összpontosítja a munkáját, hogy egy nagyobb csoportot készítsen fel egy látványos produkcióra. Érdemes táncoktatásból magánórákat vennünk, ha esküvőre készülünk, hogy legyen tapsot érdemlő előadásunk.

Akár vidéken, akár Budapesten keres tánciskolát, hasznos lehet az oldalunk, ahol az ország különböző pontján működő tánciskolák, táncoktatók mutatkoznak be.

Legfrissebb