Alternatív gyógymód oktatás

Hirdetések

figyelem, visszaélés
1144, Budapest, Csertő park 12. (Zuglói Civil Ház)

Okleveles Reiki tanfolyam Budapest Budapesti okleveles Reiki tanfolyamunk 2 napos oktatásra épül. A Reiki képzés lényege, hogy a tanultak alapján segítse az embereket a fejlődésben. Mielőtt azonban ez megtörténhetne, szükséges egy 21 napon át tartó étrend változtatás, hogy az energiák szab ...

Telefon06-20/934-8626
E-mail
Térkép
1101, Budapest

Alapítványunk természetgyógyászok oktatását végzi, budapesti természetgyógyász tanfolyamokat szervez. Célul tűzte ki az egészséges életmódra nevelést és a természetes módszerek támogatását a hozzánk fordulók egészségének megőrzésére. Budapesti természetgy ...

Prána oktatással foglalkozunk - ez egy ősi művészet és tudomány a prána, mely életenergiával való gyógyítást jelent. Budapesti Prána tanfolyamunkon elsajátíthatja ezt a tudományt Ön is! Kezeléssel is foglalkozunk, mely előtt felmérjük a páciens állapotát, ...

Homeopátiás tanfolyamainkat, oktatásainkat laikusok részére indítjuk, olyan, a homeopátia iránt érdeklődőknek, akik szeretnének a gyógyszeres kezelések mellett egy másik, természetesebb gyógyítási módot megismerni. Magazinunkat szintén laikusok részére sz ...

Cégünk ezotériai felnőttképzéssel foglalkozik. Ha Önt érdeklik az ezoterikus, spirituális dolgok, képzések nézze meg honlapunkat, ahol bővebb információt talál tanfolyamainkról. Iskolánk kifejezetten erre a szakterületre szakosodott! Tanfolyamaink közt me ...

Már több, mint egy évtizede készíti fel iskolánk a hallgatóit sikerrel ETI vizsgára bejárós távoktatásos és blended learning képzési formában. Az egészségügyi és természetgyógyászati alapmodul elvégzése után az alábbi szakirányok választhatók:-Fitoterápia ...

Olyan gyógymódok összessége, melyek betegségmegelőző vagy gyógyító eljárások, viszont az adott ország egészségügyi ellátórendszerébe nem integrálták. Ide sorolhatóak a nem-tudományos, spirituális és vallással összefüggő gyógyítási módszerek.

Az alternatív és kiegészítő gyógymód tehát olyan gyógymód, aminek hatását nem bizonyították.
Besorolásuknak háromféle lehet:

 • azon gyógymódok, melyek bizonyítottan hatástalanok, mégis hiszünk bennünk. Ennek példája a homeopátia
 • azon gyógymódok, melyek hatását még nem próbálták bebizonyítani
 • azon gyógymódok, melyek hatása eddig nem került bebizonyításra, de cáfolásra sem


S most következzék pár gyógymód, a teljesség igénye nélkül:

 • homeopátia: elve az, hogy a betegség olyan anyagok hígított oldatával gyógyítható, amik az egészséges emberekben a betegséghez hasonló tüneteket produkálnának.
 • naturopátia: a szervezet öngyógyító erejében hisz, abban, hogy a szervezet energiáit célzottan lehet egy kórkép ellen fordítani.
 • hagyományos kínai orvoslás: több ezer éves múltja van. Összetett szemlélet, hisz benne foglaltatik az akupunktúra, gyógynövényhasználat, masszázs, mozgásgyakorlatok és étrendterápiák.
 • ájurvédikus orvoslás: a hindu tradicionális gyógymódok összessége. Használja a gyógynövényeket, étrendterápiákat, ásványi anyagokat sőt még a fémeket is, masszázs és manuális módszereket.
 • bioenergetika: a testben áramló energiák manipulálására alapszik. Inkább a spiritualitás jelenik itt meg, a gyógyító akár a távolból is képes energiákat közvetíteni, ami visszabillenti a szervezet energiaáramlását a helyes mederbe.
 • biorezonancia: elve, hogy a betegségeket a szervezet elektromágneses rezgésein keresztül diagnosztizálja és kezeli.
 • manuálterápia: az izom és ízületi fájdalmak kezelésére használt, kézzel kivitelezhető fogások és masszázs.
 • fitoterápia: a gyógynövényes gyógyítás, maga a növény vagy annak illóolaja segíti a gyógyulást.

 • reiki tanfolyam: olyan gyógyító rendszer, mely az isteni energia közvetítésére alapoz. Hosszútávon egy olyan harmóniát lehet vele elérni testileg és lelkileg, amivel kiegyensúlyozottságot, ezáltal pedig egészséget szerezhetünk. A reiki révén ellenállóbbak leszünk a stresszel szemben is.
 • prána oktatás: lényege, hogy az életenergia tudatosan átadhatóvá válik egyik emberről a másikra, az energiát pedig képesek vagyunk a levegőből, földből, növényekből, természetből, a nap sugaraiból és az élelmiszerekből felvenni. Ezáltal megőrizhető az egészség és elindítható a gyógyulás.

Oktatásinfo oldalunk alternatív gyógymód oktatás kategóriájában olyan iskolákat, tanfolyamokat talál, amik a természetközeli gyógyítást hirdetik. Fitoterápiát tanulna Hajdú-Bihar megyében, vagy Vas megyében reiki tanfolyamot keres? Böngéssze át kategóriánk hirdetéseit, hátha megtalálja az Önnek megfelelőt, ahol Baranya megyétől Budapesten át Szabolcs megyéig hirdetik az iskolák alternatív gyógymód tanfolyamaikat.


Oktatásinfo oldalunk eme kategóriájában olyan budapesti és vidéki iskolák, tanfolyamok mutatkoznak be például Miskolcról is, amelyek oktatják a természetgyógyászatot, homeopátiát, spirituális pszichológiát és még sok más alternatív gyógymódot.

Legfrissebb